‘RÜŞTÜ ASYALI’ – ‘TUNCER TERCAN’ DİNLETİ

28 Ocak 2010 , In: TÜM YAZILAR
0

30 OCAK 2010 ‘RÜŞTÜ ASYALI’ – ‘TUNCER TERCAN’ DİNLETİ 20.00
ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ

“Rüştü ASYALI” 1947 yılında Ankara’da doğdu. Lise öğrencisiyken, Ankara’da Halkevleri Genel Merkezi’nde açılan tiyatro kurslarına katılıp, mesleğine ilk adımını attı. Ankara Radyosu Çocuk Saati ekibinde yer alıp “temsil kolu sanatçısı” olarak mikrofonla tanıştı. Ankara Radyosu Çocuk Saati’nde canlandırmaya başladığı “Keloğlan” oyunları “Türkiye Radyoları”ndan yayınlanırken dinleyicinin beğenisini, sevgisini kazanınca,film yapımcılarının önerisiyle,sinemayla tanıştı ve dört adet “Keloğlan” filmi yaptı. Ankara’da “Oyuncular Birliği”özel tiyatro topluluğunun kurucularından biri olarak tiyatro çalışmalarını sürdürdü. Devlet Tiyatroları’nda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştığı süre içinde oynadığı oyunlardan bazıları; “Keşanlı Ali Destanı”(1983), “Fil Adam” (1991),“Düşler Yolu”( 1992), “Azizname” (1995), “Ben Bir İnsan” (2002),”Sığıntı” (2004)yönettiği oyunlardan bazıları; “Kanlı Nigar”(1983), “Ah Şu Gençler” (1983). Nazım Hikmet için yazılmış “Hasret” oyununu yönetti ve Nazım Hikmet rolünü oynadı. diziler,tiyatro oyunları,sanat ve kültür programları vb. yapıtların senaryolarını yazdı yönetti,oynadı.
“Tuncer TERCAN” 1961 yılında İstanbul’da doğdu.1980 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’ne girdi. 1986 yılında Opera yüksek bölümünden Konservatuar birincisi olarak
mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Operası’nda solist sanatçı kadrosuyla çalışmaya başladı.
Sanatçı bu görevini halen sürdürmektedir.Ülkemizin birçok kent ve yöresinde konserler verdi.
Yugoslavya,Azerbaycan,Moldova,Almanya,İtalya ve Amerika’da konserler ve Opera temsilleri yaptı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası konserlerine solist olarak katıldı. “Opera ve Bale Sanatlarını Geliştirme Vakfı”nın kuruculuğunu ve iki dönem başkanlığını yaptı. 1999-2005 yılları arasında Ankara Üniversitesi Konservatuarı’nda Şan eğitmenliği yaptı. Sanatçı,Anadolu türküleri üzerine özel olarak çalışmalar yapmaktadır.

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment